Voorstelling SSPM

 

De School voor Social Profit en Publiek Management is opgericht in 2008 en telde toen 20 studenten en één postgraduaat. Sindsdien zijn we een sterk groeiende business school in de publieke sector. Van één postgraduaat in 2008 naar twee postgraduaten, een jaarlijks congres, verschillende vormingen en lezingen, dienstverlening, en sinds 2012 intervisies/supervisies. Ondertussen zijn al meer dan 500 studenten afgestudeerd en hebben we een actieve alumniwerking uitgebouwd.

 

Onze missie is de social profit en publieke sector professioneler en performanter maken. Dit doen we door competentiegericht, interactief en academisch onderwijs en training aan te bieden aan toekomstige leidinggevenden en managers uit culturele centra, welzijnsorganisaties, kunstenorganisaties, overheidsorganisaties (lokaal, regionaal federaal), politie, en talloze andere organisaties die rechtstreeks of onrechtstreeks een toegevoegde waarde leveren in de niet commerciële sector.

 

Hiervoor kunnen we rekenen op een team van medewerkers die zowel academisch als professioneel actief zijn in de social profit en publieke sector. De opleidingen en trainingen van de School kunnen steunen op de onderwijs- en onderzoekservaring van de bachelor en masteropleidingen economie, handelswetenschappen, bestuurskunde en publiek management van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent. Als aparte business unit kunnen we onze economische en academische gerichtheid combineren met een kleinschalige, praktische en interactieve aanpak voor onze studenten.

 

Afgestudeerden krijgen een getuigschrift met de nodige studiepunten en credits zodat we de garantie kunnen bieden dat we academisch en kwaliteitsvol onderwijs en dienstverlening aanbieden.

 

De reacties van afgestudeerden leren ons dat we in onze missie slagen. Zij raden onze opleidingen en activiteiten aan binnen hun netwerken. Dit sterkt ons in de overtuiging dat we de ingeslagen weg moeten verderzetten, niet alleen door de bestaande activiteiten maar ook door nieuwe innovatieve leerpraktijken te ontwikkelen. Vandaar onze zorg om nieuwe technologieën en aanpakken in te zetten in het proces van continue verbetering en vernieuwing van onze werking.

 

Zoals gezegd kunnen we hiervoor rekenen op een dynamisch en professioneel team van docenten, ondersteunend personeel en mensen uit de praktijk. We wensen jullie welkom in onze dynamische leeromgeving waarin naast leren ook persoonlijke ontwikkeling en netwerking centraal staan.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Prof. Dr. Alex Vanderstraeten

Programmadirecteur School voor Social Profit en Publiek Management